Sałatka po chińsku

W świecie sałatek.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 2 szklanki ryżu,
- 1 podwójny filet kurczaka,
- 4 jaja, marchew,
- czerwona papryka,
- 2 cebule,
- 10 pieczarek,
- przyprawa do chińszczyzny,
- olej do smażenia,
- 3 grzybki mun,
- sól, pieprz, papryka mielona

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko. Grzybki namoczyć. Filet umyć, osuszyć, pokroić na paseczki, posypać przyprawą do chińszczyzny. Po 15 minutach usmażyć. Paprykę, marchew, pokrojone grzybki i cebulę pokroić. Pieczarki opłukać i poszatkować. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Osobno usmażyć jajka (tak, by żółtko rozlało się po białku). Usmażone porozrywać widelcem na małe kawałki. Na patelni wymieszać ryż, warzywa, pieczarki, grzybki i jaja. Jeszcze raz razem podsmażyć. Dodać kawałki kurczaka i połączyć razem. Doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką.
Czas przygotowania 25 minut

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | sałatki | kuchnia chińska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje