Sałatka ryżowa

Pomysłowa przystawka.

Składniki na 4 porcje:

- 10 dag ryżu,
- 30 dag ugotowanych buraczków,
- 1/2 cukinii,
- 2 łyżki majonezu,
- sól, pieprz,
- 1 łyżka oleju

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie, schłodzić, doprawić solą i pieprzem, dodać olej, wymieszać. Buraczki zetrzeć, połączyć z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Cukinię pokroić w długie plastry i sparzyć we wrzątku. Schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru. Na talerzu układać buraczki, a na nich ryż. Sałatkę obwiązać plastrami cukinii, podawać.
Czas przygotowania 1 h.

Reklama

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: ryż | sałatka | sałatki | buraki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje