Sałatka z grillowanej piersi kurczaka i mandarynek

Składniki: 1 pierś kurczaka; 3 mandarynki; świeże liście szpinaku; garść rukoli; przyprawy: chilli, bazylia, sól, pieprz.

Winegret: 6 łyżek oliwy z oliwek; posiekany ząbek czosnku; łyżeczka musztardy Dijon; sok z połowy cytryny; łyżeczka octu balsamicznego; sól i pieprz.

Przyrządzanie:

Na patelni grillowej ułożyć pokrojone w plastry kawałki mięsa. Smażyć około 5-8 minut, a następnie posypać z obu stron przyprawami i pokroić na mniejsze części. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki, usunąć błonki i pestki. Wymieszać mięso z mandarynkami, rukolą i szpinakiem. Polać winegretem i wymieszać.

Reklama

Potrwa może stanowić danie kolacyjne lub przekąskę.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: chilli | sól | mandarynki | pieprz | sałatka | sałatki | kurczak

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje