Sałatka z kremem waniliowym

Owoce zatopione w wanilii - może być smaczniej?

Skłądniki:

  • po 10 dag jagód, malin i jeżyn
  • 20 dag truskawek
  • 2 banany
  • 1 pomarańcza
  • 1/2 op. kremu waniliowego
  • 200 ml mleka
  • 50 ml kremówki, zioła
  • 8 dag twarożku
  • cukier puder

Przygotowanie:

1. Jagody, maliny, jeżyny i truskawki przebierz, opłucz na sicie i pozostaw do osączenia. Truskawki pozbaw szypułek, pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie przygotowane owoce rozłóż na cztery talerzyki lub do pucharków.

Reklama

2. Banany i pomarańczę sparz wrzątkiem, obierz ze skórki. Banany pokrój w plasterki. Pomarańczę podziel na cząstki, wykrój fileciki miąższu. Razem z bananami dołóż do pozostałych owoców.

3. Przygotuj krem z proszku waniliowego oraz 150 ml mleka (według przepisu podanego na opakowaniu). Resztę mleka zmiksuj ze schłodzoną kremówką i miękkim twarożkiem (możesz użyć naturalnego serka kanapkowego). Ciągle miksując i ubijając, stopniowo dodawaj do kremu waniliowego.

4. Porcje owoców polej kremem waniliowo - twarożkowym. Udekoruj cukrem pudrem i listkami ziół (np. melisy).

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje