Sałatka z krewetkami

To proste i wyśmienite danie można przygotować w kilka chwil, zapakować do pojemniczków i cieszyć się nim podczas pikników.

Składniki:

  • pieczywo np. Błonnikowe Wieloziarniste Tovago
  • 250 g mieszanych sałat lub młodych liści (np, rzodkiewki, kalarepy, botwinki, szpinaku)
  • 200 g krewetek tygrysich, bez pancerzy
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 mała, świeża papryczka chilli, bez pestek
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżka posiekanej mięty
  • sól i pieprz
  • oliwa

Reklama

Sposób przygotowania:
Sałaty umyć i porwać na mniejsze kawałki. Krewetki wymieszać z odrobiną oliwy, solą, pieprzem, posiekanym drobno czosnkiem i połową papryczki. Usmażyć z obu stron, razem z połówkami pomidorków, miętą i pokrojoną chilli, dodać do sałaty. Skropić odrobiną oliwy i podawać z pieczywem chrupkim np. Tovago.


materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje