Sałatka z pieczoną dynią i serami

Bogata w smaki jesieni.

Składniki:

  • 4 buraki
  • 40 dag dyni
  • 2 cukinie
  • świeża natka pietruszki
  • 20 dag sera korycińskiego
  • 10 dag sera gorgonzola
  • 10 dag obranych orzechów włoskich
  • rozmaryn
  • odrobina chilli
  • 7 łyżek octu balsamicznego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Pokrój buraki. Wymieszaj rozmaryn, chilli, sól, pieprz i ocet, przypraw buraki, zawiń w folię. Grilluj 30 minut, wyjmij z folii na ruszt, piecz. Dynię i cukinię pokrój, grilluj.

Reklama

2. Grillowane warzywa układaj na talerzu, posyp rozkruszonymi serami, orzechami i natką.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje