Sałatka z warzyw i żółtego sera

Z papryką i kukurydzą.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 1 puszka kukurydzy,
- 1 puszka groszku,
- 1 jabłko winne,
- 4 kiszone ogórki,
- 1 czerwona papryka,
- 4 jajka na twardo,
- 4 parówki,
- 25 dag sera żółtego,
- majonez,
- przyprawa (np. Warzywko)

Przygotowanie:

1. Jajka gotuję na twardo, potem zalewam zimną wodą. Po ostudzeniu obieram i kroję w kostkę. Jabłko obieram, z parówek zdejmuję foliowe osłonki, ogórki obieram tylko wtedy, gdy mają zbyt grubą skórę. Wszystko kroję w kostkę i wrzucam do miski.
2. Żółty ser trę na grubej tarce. Osączoną kukurydzę, groszek i starty żółty ser dodaję po pozostałych składników sałatki. Mieszam, przyprawiam do smaku i dodaję majonez.
3. Przekładam do ładnej salaterki, dekoruję gałązkami natki i kawałkami czerwonej papryki.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | sałatki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje