Śledzie nadziewane suszonymi śliwkami

Z żurawiną.

Składniki:


  • 6 płatów śledziowych
  • 100 g żurawiny np. Bakalland
  • 100 g śliwek suszonych np. Bakalland
  • 3 łyżki miodu
  • 1 szklanka soku z porzeczek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Świeży tymianek

Przygotowanie:

Reklama

1. Śledzie moczymy w wodzie ok. 30 minut. Suszone owoce zalewamy sokiem z porzeczek i również odstawiamy na 30 minut. Następnie sok razem z owocami przelewamy na rozgrzaną patelnię i gotujemy do momentu aż składniki zmiękną. Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i miód. Wszystko delikatnie blendujemy.

2. Odstawiamy do wystudzenia, następnie gotowym musem smarujemy płaty śledziowe i zawijamy je w rolmopsy i spinamy wykałaczką.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje