Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami

W 3 prostych krokach.

  Wiosna to dobry czas, żeby wprowadzić do kuchni kolorowe, a zarazem pożywne dania. W miejsce tradycyjnych tostów z szynką, proponuję ich kreatywną wersję. Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami, posypane orzechami i polane miodem to przepis, który zachwyci najbardziej wymagającego smakosza. Co więcej, wykonamy go w 3 prostych krokach!

Składniki:

  • ½ kostki półtłustego twarogu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 kromki chleba tostowego (np. Dan Cake)
  • 6 szt. winogron
  • 6 szt. orzechów (np. nerkowca)
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

Reklama

1. Twarożek rozdrobnić widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym, pokroić winogrona.

2. Chleb upiec w tosterze.

3. Posmarować kromki chleba przygotowanym serkiem. Wyłożyć owoce, orzechy i polać miodem.

Smacznego!



materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje