Sos bazyliowo-cytrynowy

Z nutką imbiru.

Składniki:

Reklama

- kawałek imbiru (ok 30 g.),
- cytryna ,
- 3 gałązki bazylii,
- 250 ml oliwy z oliwek,
- pieprz

Przygotowanie:

Imbir obrać i drobno posiekać. Cytrynę przepołowić, wycisnąć. Bazylię umyć, osuszyć, oberwać listki i drobno posiekać. Imbir, sok z cytryny, bazylię i oliwę zmieszać i zmiksować. Doprawić pieprzem. Serwować do dań z grilla.
Czas przygotowania: 10 minut

Znasz lepszy przepis?Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: S.O.S. | sos | grill

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje