Sos tatarski

Nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole!

Składniki:

  • 5 jajek na twardo
  • 8 dużych ogórków konserwowych
  • 1 mały słoik marynowanych pieczarek
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 6 łyżek majonezu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki chrzanu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  •  szczypta cukru

Przygotowanie:

1. Bardzo drobno pokrój jajka, ogórki oraz pieczarki. Szczypiorek posiekaj. Majonez wymieszaj ze śmietaną, jogurtem i chrzanem, doprawiając solą, cukrem i pieprzem. Połącz składniki. Podawaj do pieczonych mięs i ryb, kanapek, jajek oraz wytrawnych wypieków.

Reklama

2. Możesz przygotować go wcześniej i przechowywać w lodówce.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje