× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Spaghetti aglio e olio

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Z oliwą i czosnkiem.

Zdjęcie

Spaghetti aglio e olio /Smacznego
Spaghetti aglio e olio
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

- pół pęczka pietruszki,
- 2 papryczki chili,

Reklama


- 6 ząbków czosnku,
- 400 g spaghetti,
- sól,
- 6 łyżek oliwy,
- pieprz

Przygotowanie:

Pietruszkę posiekać, chili pokroić w paseczki, czosnek w plasterki. Makaron gotować w osolonym wrzątku ok. 10 minut. Odcedzić. Oliwę rozgrzać, przesmażyć czosnek, a następnie przez 2-3 minuty pietruszkę i chili. Dodać makaron, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na podgrzanych talerzach.
Czas przygotowania: 25 minut
Jedna porcja zawiera: 2100 kJ/502 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Kuchnia

Smacznego

Zobacz również

  • Jak wykonać dekorację z czekolady

    Czekolada nie tylko doskonale smakuje, ale jest też wspaniałym plastycznym materiałem. Można z niej wyczarować prawdziwe cudeńka. Wystarczy zrobić... plastyczną czekoladę więcej

  • Oceń tekst

    Ocen: 13

Reklama

Skomentuj artykuł: Spaghetti aglio e olio

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama