Spaghetti po polsku

Nasz sposób na makaron.

Składniki:

- opakowanie makaronu spaghetti,
-1 cebula,
- 4 pomidory,
- 40 dag białego tłustego twarogu,
- olej,
- 15 dag boczku wędzonego,
- ocet winny,
- sól, pieprz,
- pęczek natki

Przygotowanie:

1. Makaron wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj 7-8 minut. W tym czasie pomidory opłucz, pokrój w półplasterki a cebulę w kosteczkę. Połowę cebuli wymieszaj z pomidorami. Dopraw na ostro solą i pieprzem. Sałatkę skrop olejem i octem, dodaj posiekaną natkę, wymieszaj. Odstaw na kilka minut.
2. Resztę cebuli i boczek pokrojony w paseczki przysmaż 3-4 min na 3 łyżkach oleju. Odcedzony makaron wymieszaj z sałatką. Polej wysmażonymi skwarkami, posyp pokruszonym serem.

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (4)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje