Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Składniki

  • ● Makaron np. Lubella Spaghetti 300 g
  • ● 4 jaja
  • ● Cebula 100 g
  • ● Brukselka 100 g
  • ● Pierś z indyka 200 g
  • ● Żurawina 30 g
  • ● Natka pietruszki 30 g
  • ● Parmezan 40 g
  • ● Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta. Jajka gotujemy na twardo. Brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze części.

2. Indyka i cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy żurawinę. Łączymy z ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Posypujemy parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

3. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy natką pietruszki oraz pokruszonym jajkiem.

Czas przygotowania: 30 minut

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje