Spaghetti z krewetkami

Makaron z owocami morza? Dlaczego nie!

Składniki:

  • 200 g krewetek koktajlowych
  • 420 g przecieru pomidorowego
  • 400 g makaronu wstążki
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chilli
  • cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka cukru
  • garść liści bazylii
  • tarty ser

Reklama

Przygotowanie:

1. Rozmroź krewetki i dokładnie odsącz.


2. Przygotuj sos. Podsmaż na rozgrzanej oliwie oczyszczone z pestek i pokrojone chilli, posiekany czosnek, cebulę. Dodaj przecier pomidorowy. Gotuj około 10 minut. Dodaj cukier, przypraw solą i pieprzem.


3. Podsmaż krewetki na oleju, aż uzyskają rumiany kolor. Jeżeli lubisz, możesz dodać posiekany ząbek czosnku. Krewetki nabiorą aromatu. Przełóż je do pomidorowego sosu. Dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Całość połącz z ugotowanym wcześniej makaronem. Posyp bazylią i serem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje