Spaghetti z sosem szpinakowym

Nowy sposób na spaghetti

Porcja dla 5-6 osób

Reklama

Składniki:
1 opakowanie mrożonego szpinaku (np. Hortex)
300 g makaronu spaghetti
kostka rosołowa warzywna
150 g sera typu rokpol
garść włoskich orzechów
sól, pieprz

Przygotowanie

Szpinak w liściach rozmrozić. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Ser pokruszyć, orzechy posiekać. Szpinak włożyć do rondla, dodać kostkę rosołową, dusić 5 minut. Dorzucić orzechy i połowę sera, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, gotować 2-3 minuty. Zdjąć z ognia, dodać resztę sera i delikatnie zamieszać tak, by ser się nie rozpuścił. Makaron rozłożyć na talerze i polać sosem.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: spaghetti | makaron | kuchnia włoska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje