Sushi dla juniora

Czas przygotowania: 15 minut, cena porcji: ok. 2 zł, 110 kcal, dla 4 osób.

Sushi dla juniora
Sushi dla juniora123RF/PICSEL

1. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Odcedź, wystudź.

2. Obierz awokado i ogórek, pokrój na małe kawałki. Z ryżu formuj małe, lekko podłużne wałeczki. W każdy ostrożnie włóż kawałek ogórka i awokado. Jeszcze raz delikatnie oklej wałeczki ryżem.

3. Owiń każdy rulonik paskiem szynki. Układaj na sałacie, skrop sokiem z cytryny. Starszym wytrawnym smakoszom sushi możesz podać odrobinę sosu sojowego.

Przepis na zapiekankę gyros z ryżemInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas