Sznycle w skorupce

Chrupiące i pyszne mięso

Składniki

  • 4 sznycle z fileta z indyka
  • 8 średnich pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 pszenne tosty
  • 4 łyżki oleju
  • 1 żółtko
  • sól
  • pieprz
  • ziołowa przyprawa do drobiu

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz, osusz. Sznycle smaż na 1 łyżce oleju przez 10 minut, często obracając. Pod koniec smażenia posyp solą, pieprzem i ziołową przyprawą. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Pieczarki oczyść. Cebulę obierz, pokrój w plasterki. Grzyby potnij na kawałeczki. 

2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Podsmaż na nim cebulę z pieczarkami. Przypraw. 

3. Pszenne tosty grubo pokrusz. Okruszki zagnieć z resztą oleju i żółtkiem. 

4. Kotlety obłóż cebulą z grzybami i masą z chleba. Zapiekaj 5 minut w temp. 200 ºC.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje