Szybkie tortille

Składniki: 4 płaty tortilli, kilka liści sałaty, 2 czerwone papryki, 20 dag żółtego sera, czerwona cebula, awokado, gotowa dowolna ostra lub łagodna pasta warzywna do posmarowania tortilli.

Paparyki umyj, osusz, usuń z nich gniazda nasienne, a miąższ pokrój na paski. Ser żółty pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj. Awokado obierz i pokrój w słupki. Liście sałaty umyj i osusz (np. papierowym ręcznikiem). Czerwoną cebulę obierz i pokrój w piórka.

Reklama

Podgrzej placki tortilli na gorącej patelni (przez kilkanaście sekund). Następnie posmaruj je pastą, połóż na nich liście sałaty oraz po porcji reszty dodatków i zwiń w zgrabne rulony. Natychmiast podawaj.

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia | gotowanie | Tortilla

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje