Tagiatelle z cieciorką

Smaczne i pożywne!

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 250 g ulubionego makaronu
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 puszka cieciorki
  • 60 g sera feta
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • masło klarowane
  • bazylia, oregano, tymianek (świeże bądź suszone)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta chili
  • sól, pieprz
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj al dente. Cebulę z czosnkiem zeszklij narozgrzanym maśle. Dodaj chili, słodką paprykę, tymianek, bazylię,oregano i pomidory. Posól, popieprz, dodaj cukier. Smaż kilkaminut. Dodaj cieciorkę i smaż kolejne 5 minut. Makaron rozłóżna talerze, polej sosem, posyp pokruszoną fetą. Danie możeszpodawać z łyżką jogurtu naturalnego.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje