Tatar z łosoia

Danie dla miłośników ryb

Czas przyrządzenia: ok. 30 minut

Składniki

  • świeży ogórek
  • 2 szalotki
  • 40 dag świeżego łososia
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • biały pieprz
  • 4 dag rukoli
  • mała czerwona cebula
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól

Sposób przygotowania

1. Ogórka obierz ze skórki i przekrój wzdłuż. Łyżeczką usuń pestki, a resztę zetrzyj na tarce i posól. Szalotkę posiekaj drobno. Z łososia usuń skórę i ciemne mięso. Pęsetą wyciągnij ości. Posiekaj rybę w drobną kosteczkę. 

2. Wymieszaj z odciśniętym z soku ogórkiem i szalotką. Dodaj posiekany koperek i olej. Dopraw solą oraz pieprzem. Przełóż do foremki i wyłóż na talerz udekorowany rukolą. Posyp posiekaną czerwoną cebulą i szczypiorkiem. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje