Tiramisu podane w pucharkach

Deser z najwyższej półki.

Składniki:

●ok. 250 g okrągłych biszkoptów - pasują do okrągłych pucharków

Reklama

●500 g mascarpone

●4 jajka (sparzone)

●4 łyżki cukru

●2 łyżki kawy rozpuszczalnej

●50 ml likieru amaretto lub łyżeczka esencji migdałowej

●kakao

Przygotowanie:

1. W 2 niepełnych szklankach ciepłej wody rozpuść kawę. Dodaj amaretto, odstaw do ostudzenia.

2. Jajka utrzyj z cukrem mikserem. Dodaj mascarpone, wymieszaj także mikserem.

3. Połowę biszkoptów na moment zanurz w kawie i ułóż na dnie pucharków. Połowę kremu wyłóż na biszkopty i posyp przez sitko warstwą kakao. Następnie ułóż drugą warstwę, ponownie nasączając biszkopty kawą i nakładając krem.

4. Przed podaniem deser możesz schłodzić i dowolnie udekorować.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje