Tortilla z warzywami i pastą z bakłażana

Prostym, smacznym i niezwykle szybkim w przygotowaniu daniem jest tortilla - czyli placek z mąki pszennej. Służy, jako podstawa do przyrządzania mięsnych oraz warzywnych dań.

Składniki:

  • 1 puszka pasty z bakłażana (np. marki Jasmeen)
  • 4 placki tortilli (np. marki Sandra)
  • 4 plastry żółtego sera
  • 1 filet z piersi kurczaka
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • mix sałat
  • oliwa z oliwek
  • 1 zielona papryka
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę. Kroimy kurczaka na małe kawałki i doprawiamy go przyprawą oraz solą i pieprzem. Następnie smażymy kurczaka na patelni razem z cebulą. Kroimy na małe kawałki pomidory oraz zieloną paprykę. Placki tortilli smarujemy pastą z bakłażana, nakładamy pokrojone warzywa, plastry żółtego sera, garść sałat i gotowego kurczaka razem z cebulą. Następnie zawijamy tortillę i zapiekamy w piekarniku przez około 20 minut. I gotowe!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje