Tosty francuskie z lodami

Delikatne i miękkie. Ich aromatyczny zapach roznosi się po całym mieszkaniu sprawiając, że nawet gałka lodów o poranku nie przysporzy nam wyrzutów sumienia.

Składniki

  • Chałka
  • 2 jajka
  • Cukier waniliowy
  • Cynamon
  • Pół szklanki mleka
  • Gałka lodów waniliowych
  • Brzoskwinia
  • Ocet o smaku mirabelki np. marki Kühne
  • Masło do smażenia
  • Mięta do dekoracji

Sposób przygotowania

Chałkę kroimy na kromki. Jajka mieszamy razem z cukrem, cynamonem i mlekiem. Dokładnie namaczamy w mieszance chałkę i smażymy na maśle. Brzoskwinię obieramy, wyciągamy pestkę i kroimy na cząstki. Podsmażamy na maśle z dodatkiem cukru i cynamonu. Tosty układamy na talerzu i polewamy powstałym sosem z brzoskwiniami. Na wierzchu kładziemy gałkę lodów i polewamy wszystko octem mirabelkowym. Dekorujemy listkiem mięty. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje