Tosty z serkiem topionym i domowym pesto

Pomysł na tosty wcale nie musi być nudny! Udowadnia to Monika Mrozowska znana aktorka i ekspertka kulinarna, która z sukcesem szerzy idee prostego, smacznego i zdrowego gotowania. Monika przygotowała tosty z niezwykle aromatycznym pesto domowej roboty i plastrami sera topionego np. Hochland bez konserwantów. Zielona porcja zdrowia doda energii na cały dzień tobie i najmłodszym, bo nie zapominajmy, że to oni są największymi fanami tostów!

Składniki:

Składniki / 4 tosty

  • 4 plasterki sera np. Hochland Tost
  • 8 kromek chleba razowego tostowego

Reklama

Domowe pesto:

  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek pietruszki
  • pęczek bazylii
  • garść pestek słonecznika
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 70 g startego parmezanu

Przygotowanie:

1. Czosnek wyciskamy, pietruszkę i bazylię szatkujemy, a pestki delikatnie prażymy na suchej patelni. Następnie wszystko wrzucamy do blendera, dolewamy oliwę i miksujemy.
2. Do zmiksowanej pasty dodajemy starty parmezan i całość dokładnie mieszamy. Kromkę chleba smarujemy warstwą zielonego pesto. Nakładamy plasterek sera i przykrywamy drugą kromką.
3. Opiekamy w tosterze aż tosty się przyrumienią.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje