Truskawki pod orzechową kruszonką

Smaczne i proste w przygotowaniu.

Składniki:

  • 800 g truskawek
  • 100 g mąki
  • 50 g mielonych orzechów włoskich
  • 50 g płatków migdałów
  • 50 g cukru
  • 70 g masła
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki (oprócz owoców) połącz ze sobą. Ciasto powinno być dość sypkie, przełóż je do lodówki na minimum 2 godziny. Truskawki umyj, oderwij szypułki, podziel owoce na połówki, przełóż do żaroodpornych foremek, posyp kruszonką (najlepiej startą na tarce o dużych oczkach) i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje