Trzy błyskawiczne kremy

Smakują świetnie z ptysiami!

Efektowny wieniec ptysiowy za każdym razem może smakować inaczej. Wystarczy, że podany w przepisie krem śmietanowy z mascarpone zastąpisz jednym z tych, które proponujemy.

Waniliowy

Reklama

1 szkl. schłodzonej śmietany kremówki ubij na sztywno z 1 op. zagęstnika. Dodaj 1 małe opakowanie homogenizowanego serka waniliowego oraz 1 łyżkę cukru waniliowego. Wymieszaj.

Czekoladowy

2 szkl. śmietany kremówki ubij na sztywno, wsypując pod koniec 2 op. zagęstnika i 2 łyżki cukru pudru. Dodaj 2 łyżki likieru czekoladowego i 4 łyżki drobno startej gorzkiej czekolady.

Kawowy

Ubitą śmietanę kremówkę wymieszaj z 2 łyżkami cukru pudru i 1 łyżką miałkiej kawy rozpuszczalnej.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje