Tzatzyki

Z kuchni greckiej.

Składniki:

Reklama

1 serek homogenizowany (zwykły); kubek kwaśnej śmietany lub naturalnego jogurtu, 4 zabki czosnku, ogórek (długi), koperek, sól.

Przygotowanie

A. Posiekać drobniutko czosnek, koperek i ogórek.

B. Wymieszać serek homogenizowany oraz śmietanę (lub naturalny jogurt).

C. Wszystko razem wymieszać. Miskę przykryć i włożyć do lodówki, aby sos się schłodził.

Nasza rada

Cacyki podaje się jako dodatek do mięs.

Porcja dla 4 osób.

Stopień trudności - bardzo łatwy.

Czas przyrządzenia - 15 min.

Zawartość tłuszczu - mała.

Dowiedz się więcej na temat: serek homogenizowany | kuchnia grecka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje