Udka z ziołami

Sycący obiad, chociaż nietłusty.

Składniki:

●2 duże udka z kurczaka

Reklama

●duża szczypta soli, pieprzu, granulowanego czosnku, papryki słodkiej oraz ostrej

●1/2 łyżki pietruszki suszonej

●łyżka majeranku

●1/2 łyżki oleju

●1/3 szklanki chłodnej przegotowanej wody

Przygotowanie:

1. Udka umyj, oczyść i osusz. Do miseczki wsyp przyprawy, majeranek rozetrzyj i dosyp do reszty przypraw. Wymieszaj z 1/2 łyżki oleju. Natrzyj udka i owiń w folię aluminiową. Włóż na całą noc do lodówki. Na drugi dzień udka włóż do rękawa, podlej wodą, zwiąż.

2. Wstaw do piekarnika (temp. 180ºC) i piecz 30 min, po czym rozetnij rękaw i piecz kolejne 15-20 min, polewając powstałym sosem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje