Warzywne szaszłyki

Propozycja dla wegetarian.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- po 1 papryce: czerwonej, żółtej, zielonej,
- sól gruboziarnista,
- 3 cebule dymki,
- kabaczek,
- 2 kalarepki,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- brokuł.

Przygotowanie:

Oczyszczone warzywa pokroić na duże kawałki. Nabijać na szpadki, komponując smaki i kolory na zasadzie kontrastu. Warzywa przełożyć plasterkami cebuli. Skropić oliwą, upiec. Przed podaniem posolić.
Czas przygotowania 20 minut

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: grill | potrawy wegetariańskie | papryka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje