Wątróbka z warzywami

Zdobędzie serca smakoszy!

Składniki:

  • 50 dag wątróbki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 2 papryki
  • 6 ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oleju słonecznikowego
  • pól szklanki mąki
  • olej
  • szczypta tymianku
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1 Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz, pokrój. Możesz też pokrojone w kostkę ugotować na parze. Paprykę pokrój w cząstki. W naczyniu żaroodpornym układaj paprykę, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Polej olejem, posyp tymiankiem, solą i pieprzem. Zapiekaj przez 30 minut w temp. 180°C.

Reklama

2. Wątróbkę umyj, oczyść, pokrój w cząstki. Obtocz w mące, smaż na rozgrzanym oleju 3 minuty z każdej strony. Osobno usmaż cebulę pokrojoną w kostkę. W naczyniu ułóż zapiekane warzywa, na nich ułóż wątróbkę. Podawaj z chlebem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje