Zagrodowe rozmaitości

Danie dla miłośników drobiowych udek

Udka z grzybami
Udka z grzybami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz, opłucz, wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj 10 minut, odcedź. Pieczarki umyj i dokładnie osusz. Masło rozgrzej, wrzuć pieczarki, smaż, mieszając 2-3 minuty. Dodaj ziemniaki i smaż 1 minutę. Zdejmij z ognia. 

2. Cebulę i czosnek obierz, zetrzyj na drobne wiórki. Podudzia umyj, osusz. Natrzyj solą i cebulą z czosnkiem. Odłóż na godzinę. Mięso przełóż do wysokiej patelni, oprósz papryką, ziołami i pieprzem. Podlej odrobiną bulionu i 1 łyżką oleju. Duś 30 minut. 

3. Dodaj ziemniaki, pieczarki, kalafior, resztę bulionu. Duś 20 minut. Udekoruj natką.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas