Zapiekane maliny

Smaczny i zdrowy deser.

Składniki:

  • 2 szklanki malin
  • pół szklanki płatków owsianych górskich
  • pół szklanki mąki pszennej
  • 3 dag masła
  • 2 łyżki cukru
  • listki świeżej mięty do dekoracji

Przygotowanie:

1. Maliny rozsyp do czterech żaroodpornych kokilek do 3/4 wysokości naczyń. Do miski wsyp płatki owsiane, cukier (ilość zależy od upodobań upodobań), mąkę. Wymieszaj, włóż masło i palcami zagnieć kruszonkę, by miała konsystencję wilgotnego piasku. Jeśli jest zbyt sucha, dodaj trochę masła.

Reklama

2. Kruszonką posyp owoce. Zapiekaj 15-18 min w temp. 180˚C. Deser można przyrządzać z mieszanych owoców, w tym także bananów.

Chwila dla Ciebie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje