Zapiekanka z manny i wieprzowiny

Manna nie będzie przywierać do garnka, jeśli najpierw podgotujesz ją w niewielkiej ilości wody, a dopiero potem rozprowadzisz mlekiem.

Składniki:

  • 600 g pokrojonej łopatki wieprzowej
  • łyżka mąki
  • łyżka oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • po 2 pokrojone cebule, marchewki
  • 3 dojrzałe pomidory
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 3 szklanki ugotowanej na mleku manny
  • jajko
  • 1/2 szklanki startego sera typu parmezan

Przygotowanie:

1 Mięso oprósz mąką i obsmaż na oleju. Zalej bulionem, duś na małym ogniu z warzywami i czosnkiem około godziny.

Reklama

2 Mannę (najlepiej jeszcze ciepłą) zmiksuj z roztrzepanym jajkiem i startym serem. 3 Przełóż mięso do formy, przykryj grubą warstwą kaszy, piecz 25 minut w temp. 200 st. C. Posyp natką pietruszki.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje