Zapiekanka ziemniaczana z fetą

Pyszna zapiekanka z dodatkiem kurczaka i szpinaku

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Przyprawy

1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, gałka muszkatołowa, suszony rozmaryn, sól ziołowa

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obieram i gotuję ok. 15 minut w posolonej wodzie. Studzę. Kroję w plasterki. Cebulę obieram, siekam, kiełbasę kroję. Mięso myję, tnę w kosteczkę, posypuję przyprawami i smażę na oleju. Kiedy kurczak się zrumieni, dodaję cebulę, kiełbasę i szpinak. Smażę 5 minut.

2. Jajka mieszam ze śmietaną. Przyprawiam do smaku. Dodaję pokruszoną fetę. W formie układam warstwami ziemniaki i kurczaka ze szpinakiem. Polewam sosem z fetą. Piekę ok. 40 minut w temp. 180 st.

Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną?Interia Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas