Ziemniaczki po diabelsku

Doskonałe zarówno jako dodatek do dań jak i samodzielny posiłek podawany np. z sałatką.

Składniki:

  • 1 kg małych ziemniaków
  • 2 duże cebule
  • 2 łyżki masła śmietankowego
  • łyżka chili w proszku
  • łyżka curry
  • łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżeczki soli
  • kilka gałązek natki lub koperku

Reklama

Przygotowanie:

1. Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj 15 min. Osącz, ostudź, ewentualnie pokrój. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę.

2. Masło rozgrzej na patelni. Włóż ziemniaki i cebule, posyp pieprzem, chili, solą i curry, wymieszaj. Smaż na malutkim ogniu, co chwila mieszając.

Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: martyna | przepis | Platforma Obywatelska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje