Zrazy zawijane ze śliwkami

Gdy nie masz pomysłu na obiad to świetne rozwiązanie!

Czas przyrządzenia: ok. 3 godziny

Składniki

  • 4 plastry wołowiny
  • wędzone suszone śliwki
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • olej
  • pół szklanki czerwonego wina
  • kilka ziemniaków
  • brokuł
  • 10 dag migdałów
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Śliwki natnij, w każdą włóż migdał bez skórki. Owiń je rozbitymi plastrami wołowiny. Posyp solą i pieprzem. Roladki owiń plastrami boczku i podsmaż na oleju. 

2. Przełóż roladki do garnka, podlej winem i wodą. Duś pod przykryciem 2 godziny. Ziemniaki ugotuj. Pokrój i podsmaż na rozgrzanym oleju. Brokuł ugotuj. Do sosu kwadrans przed końcem gotowania, dodaj migdały bez skórki, mąkę. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje