Zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbaską

Zupa o niepowtarzalnym smaku

Zupa chlebowa
Zupa chlebowa123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Chleb pokroić w średnią kostkę i wysuszyć w piekarniku. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki i zeszklić na oleju połączonym z masłem. Dodać wysuszone pieczywo i wszystko razem chwilę podsmażyć, uważając, żeby nie przypalić czosnku, a następnie polać rosołem. Gotować dziesięć minut. Zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Gdyby zupa zbytnio zgęstniała, dolać więcej rosołu. Do gotowej zupy dodać pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor kiełbasę oraz posypać tartym serem.

Podawać z grzankami  z serem, zapieczonymi na złoty kolor.

Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankamiInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas