Zupa gulaszowa

Sycąca zupa, idealna na chłodne dni

Zupa gulaszowa
Zupa gulaszowa123RF/PICSEL

Składniki:

  • 50 dag wołowiny
  • 30 dag ziemniaków
  • marchewka
  • 1/3 selera
  • 2 czerwone papryki
  • puszka pomidorów bez skórki
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz, papryka, kminek
  • 1,5 l bulionu

Przygotowanie:

Warzywa i mięso pokrój w kostkę. Cebulę usmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj mięso. Zrumień, podlej bulionem i duś 15 min. Dodaj marchewkę i seler, zmiażdżony czosnek, kminek.

Wlej tyle bulionu, aby przykryć składniki i duś 45 min. Gdy mięso zmięknie, dodaj ziemniaki i sól.

Gdy zmiękną, dodaj papryki, pomidory. Ugotuj. Dopraw zupę i podaj, np. w małych chlebkach.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas