Zupa krem z selera

Zdrowa i wykwintna zupa.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 4 ziemniaki,
- 1 cebula,
- 2 łyżki masła,
- 600 ml bulionu drobiowego,
- 2 duże selery,
- sól, pieprz,,
- gałka muszkatołowa,
- 200 ml śmietanki kremówki

Przygotowanie:

Posiekaną cebulę zeszklij na maśle, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i drobno pokrojone selery, chwilę smaż razem. Następnie warzywa zalej gorącym bulionem i gotuj około 20 minut. Warzywa w zupie zmiksuj na gładki krem. Następnie przetrzyj przez gęste sito (aby usunąć ewentualne włókna z selera). Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dolej śmietankę i całość ponownie zagotuj. Zupę podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
45 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz zupy? Wypróbuj:

Dowiedz się więcej na temat: zupa | zupa-krem

Reklama

Wasze komentarze (0)

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje