Zupa kryzysowa

Potrawy "kryzysowe" mają to do siebie, że w zasadzie zawsze się udają - a powstają z resztek, które prawdopodobnie znajdują się w każdej lodówce/kuchni. Dzięki temu można wykorzystać posiadane zapasy do końca i wyczarować pyszne danie.

Aromatyczna zupa cieszy zmysły smakiem i intensywnym kolorem
Aromatyczna zupa cieszy zmysły smakiem i intensywnym kolorem123RF/PICSEL

1. Marchewki, pietruszkę, kawałek selera, kawałek pora oraz ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy. Wrzucamy do garnka razem z listkami laurowymi i ziarenkami ziela angielskiego, solimy. Zalewamy wszystko ok. 1,5 l wody i gotujemy całość ok. 40 minut.

2. Dodajemy do zupy ryż oraz dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Gotujemy ok. 20 minut. Pod koniec gotowania doprawiamy.

3. Wlewamy 50 ml śmietanki, mieszamy. Zupę podajemy gorącą.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas