Zupa meksykańska

Aromatyczna i pikantna.

Składniki:

Reklama

- 1 cebula,

- 2 ząbki czosnku,

- 1,5 l. wywaru mięsnego,

- 1 puszka kukurydzy,

- 2 duże ziemniaki,

- 2 marchewki,

- 40 dag pomidorów,

- 1 mała cukinia,

- garść zielonej fasolki szparagowej,

- 1 ostra papryczka,

- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,

- sól, pieprz,

- chilli w proszku,

- olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Ziemniaki, pomidory i cukinię pokroić w kostkę, marchewkę w plastry, fasolkę oczyścić i pokroić na mniejsze części. Ostrą papryczkę posiekać drobniutko. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać chilli w proszku, przemieszać i dodać ziemniaki, marchewki, cukinie, pomidory i fasolkę szparagową. Dusić ok. 5 minut i zalać wywarem, gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać odsączoną kukurydzę, doprawić solą i pieprzem, jeszcze raz zagotować i podawać.

Czas przygotowania 1 h. Przepis na 6 osób.

Dowiedz się więcej na temat: zupa | kuchnia meksykańska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje