Zupa pomidorowa z makaronem

Zasmakuje każdemu.

Składniki:

  • 3 skrzydełka z kurczaka
  • włoszczyzna
  • cebula
  • 2,5 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1,5 łyżki śmietany
  • łyżka masła
  • 20 dag makaronu muszelki
  • świeża bazylia
  • natka pietruszki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1 Skrzydełka, włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie zalej 1,5 l wody, gotuj 40 minut, zdejmując szumowiny. Wywar odcedź. Na maśle podsmaż cebulkę, dodaj koncentrat, duś 5 minut, dodaj do wywaru.

Reklama

2 Makaron ugotuj. Śmietanę połącz z odrobiną gorącego wywaru, całość wlej do zupy, przypraw, gotuj 5 minut. Do miski włóż makaron, zalej zupą, udekoruj bazylią i natką.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje