Zupa z kurczakiem

Przepis na niskokaloryczną zupę.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • włoszczyzna
  • mała puszka kukurydzy
  • łyżka masła
  • świeży tymianek
  • świeża natka pietruszki
  • świeży rozmaryn
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1 Pierś z kurczaka, obraną, opłukaną i pokrojoną włoszczyznę, masło, ziele angielskie, liść laurowy i związane w pęczek zioła włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, gotuj 30 minut. Fasolkę przekrój na pół, dodaj do wywaru, gotuj 30 minut.

Reklama

2 Pierś kurczaka wyjmij z zupy, pokrój ją w kostkę, wrzuć z powrotem do wywaru. Dodaj odsączoną puszkę kukurydzy, chwilę gotuj. Zahartuj śmietanę odrobiną wywaru, dodaj do zupy, podawaj z grzankami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje