Zupa z wieprzowiną

Zupa dla całej rodziny.

Składniki

  • 30 dag łopatki wieprzowej
  • 6 pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • włoszczyzna
  • 2 łyżki oleju
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • bazylia
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Mięso umyj, pokrój w cząstki. Pomidory sparz, zdejmij skórę, wyjmij nasiona. Miąższ pomidorowy i cebulę pokrój w kostkę. Włoszczyznę obierz, umyj. Mięso i cebulę podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Zalej 1,2 l wody, włóż włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, gotuj około godziny, aż mięso będzie miękkie.

Reklama

2. Z wywaru wyjmij włoszczyznę, marchew pokrój w paski włóż do wywaru, dodaj pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek, gotuj 15 minut. Zupę przypraw bazylią, oregano, solą i pieprzem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje