Zupa z zielonego groszku

Wegański przepis na zupę Paula i Lindy McCartney.

Składniki

  • 450 g zielonego groszku
  • 225 g pomarańczowej soczewicy
  • 3 duże cebule
  • pokrojone w ćwiartki
  • korzeń selera
  • 4 obrane pomidory
  • 4 pory
  • 225 g margaryny sojowej
  • świeżo zmielony pieprz i sól morska

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz margaryny wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia, po czym gotujemy na zmniejszonym ogniu i gotujemy, aż soczewica zmięknie. Dodajemy margarynę, pieprz i sól do smaku.

Reklama

Przepisy sławnych wegetarian można znaleźć w książce Rynna Berry'ego "Słynni wegetarianie i ich ulubione przepisy". Książkę wydało wydawnictwo Videograf II. (PAP Life)

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje