Jaja na rzeżusze

Dekoracyjne i smaczne.

Składniki:

Reklama

- pojemniczki rzeżuchy,
- 8 jajek,
- 3 łyżki majonezu dekoracyjnego,
- łyżka masła,
- mała cebulka,
- 6 pieczarek,
- natka,
- 3 oliwki faszerowane papryką,
- łyżeczka kawioru,
- 6 kaparów,
- sól, pieprz,
- papryka

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, pokroić na połówki, ostrożnie wybrać żółtka. Dwa żółtka odłożyć, resztę utrzeć z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem. Masę umieścić w szprycy. Napełnić nią połowę jajek. Udekorować kawiorem i kaparami. Rzeżuchę przełożyć na półmisek na nim ustawić jajka. Ochłodzić. Posiekać cebulę i pieczarki, przesmażyć na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Przestudzić, zmiksować z odłożonymi żółtkami. Dodać łyżeczkę posiekanej natki. Masą napełnić pozostałe połówki białek, ułożyć na posłaniu z rzeżuchy obok wcześniej przygotowanych jajek. Udekorować listkami natki i plasterkami oliwek.

Dowiedz się więcej na temat: jaja | rzeżucha | Kuchnia świąteczna - Wielkanoc

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje