Kuleczki ryżowe na ostro

Z serem i ziołami.

Składniki:

- 1 cebula,
- 20 dag ryżu,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki świeżych siekanych ziół,
- 1 ostra papryczka,
- 1 jajko,
- 15 dag mielonego białego sera,
- 10 dag twardego żółtego sera,
- sóol, pieprz,
- 4 łyżki bulki tartej

Przygotowanie:

Ser zetrzeć. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać ryż, chwilę prażyć i zalać 2 szklankami wody, osolić i ugotować. Po ugotowaniu dodać połowę startego sera, wymieszać i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Do ostudzonego ryżu dodać zioła, jajko, biały ser i resztę żółtego, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy ryżowej formować kulki i obtaczać w bułce tartej, smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać udekorowane ziołami.
Czas przygotowania: 1 h.
Przepis na 6 osób.

Dowiedz się więcej na temat: ryż | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje