Ser z truskawkami

Ser mozzarella wyjmij z opakowania, osącz, pokrój w plastry.

Składniki dla 4 osób:

Reklama

Ser z truskawkami:

  • opakowanie sera mozzarella
  • 30 dag truskawek
  • listki bazylii
  • kilka łyżek słodkiego sosu balsamicznego
  • pieprz
  • sól

Świderki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • sól gruboziarnista
  • plasterki kiełbasy
  • keczup

Sposób przygotowania:


1. Ser mozzarella wyjmij z opakowania, osącz, pokrój w plastry. Truskawki opłucz, osusz, obetnij szypułki. Ser ułóż z truskawkami, posyp listkami bazylii, polej sosem balsamicznym.

2. Ciasto francuskie rozwałkuj, pokrój w paski. Na każdy pasek kładź plasterki kiełbasy, posmaruj keczupem. Zawiń w świderki. Posyp je gruboziarnistą solą. Blachę wyłóż papierem, połóż na nim świderki. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Podawaj na ciepło lub zimno.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje