Reklama

Dorsz w warzywach

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Samo zdrowie.

Zdjęcie

Dorsz w warzywach /Smacznego
Dorsz w warzywach
/Smacznego

Reklama


Składniki:

- 4 średnie filety z dorsza,
- 8 porów, 2 łyżki oleju,
- 6 marchewek, biały pieprz,
- 20 dag pieczarek,
- niepełna szklanka rosołu,
- 2 łyżki łuskanych nasion słonecznika,
- pęczek koperku, cytryna.

Przygotowanie:

Pory pokroić na talarki, a marchewkę w cienkie plasterki. Pory włożyć na 12 minut do osolonego wrzątku. Podsmażyć pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu przesmażyć marchewkę, podlać wodą, dusić pod przykryciem 4 minuty. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Pory wymieszać z marchewką. Przełożyć do 4 foremek żaroodpornych. Ułożyć w nich po jednym filecie. Przykryć mieszanką z porów i pieczarek. Posypać nasionami słonecznika. Zapiekać 20 minut. Gotowe danie posypać koperkiem.

Czas przygotowania 60 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego
Więcej na temat:zdrowie | ryby | dorsz

Zobacz również

Reklama

Skomentuj artykuł: Dorsz w warzywach

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7152

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

DBAMY O JAKOŚĆ! WYROŻNIJ ZA 1,23 PLN

Koszt całkowity SMS 1,23 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze: 16,

przeczytane przez: 24 osoby Dodaj komentarz

Reklama

Reklama